Outplacement

Outplacement

Het kan in je loopbaan voorkomen dat, om wat voor reden dan ook, je arbeidscontract met je werkgever beeindigd gaat worden. In de huidige arbeidsmarkt komen namelijk reorganisaties, fusies, overnames en conflictsituaties steeds meer voor. Voor degene die het aangaat is het meestal een ingrijpende ervaring met veel onzekerheid voor de toekomst. Gelukkig bieden de meeste werkgevers wel een outplacement traject aan zodat je in deze periode richting een andere baan begeleid kan worden.

Waarom zou je er gebruik van maken?

Loopbaan coaching in het kader van outplacement zorgt er in de eerste plaats voor dat je de vaak onprettige (werk)ervaringen van de laatste tijd een “plaats kunt geven”. Het is namelijk heel belangrijk dat je eventuele boosheid of verdriet over het verlies van je baan kwijt bent voordat je je weer op de arbeidsmarkt gaat bewegen.

In de tweede plaats zorgt loopbaan coaching ervoor dat je helder zicht krijgt op wie jij als professional bent, waar je goed in bent, wat jouw unieke toegevoegde waarde is voor een bedrijf en wat je precies in de toekomst wilt.

Daarbij word je begeleid, geadviseerd en moreel ondersteund in het traject richting je nieuwe baan met alle onderwerpen (en dat zijn er veel) die daarbij in de huidige arbeidsmarkt van belang zijn.

Mijn advies is als je de mogelijkheid van outplacement hebt, er zeker gebruik van te maken.
Het vinden van een nieuwe baan (die goed bij je past) kan een uitdaging zijn en het is echt prettig als je daarin ondersteund wordt. Andere tip is om in ieder geval voor een coach te kiezen waar je een goede klik mee hebt, wel zo fijn in zo’n uitdagende periode.

Als je met mij vrijblijvend wilt kennismaken om te ervaren of ik ook voor jou de juiste coach ben, neem dan contact met me op.