Coaching

Coaching

De aanleiding om eens met een externe coach in gesprek te gaan kan heel divers zijn. Gedurende je loopbaan kun je mooie maar ook lastige periodes ervaren, momenten waarop je precies weet wat je wilt maar ook momenten waarop dat allemaal niet zo helder is. Tijden waarin je werk je makkelijk af gaat maar ook tijden waarbij je werk je wel heel veel energie gaat kosten.

Meestal is het lastig om zelf in alle drukte van werk en privé, de tijd en rust te creëren om (wellicht vanuit een ander perspectief) naar je situatie te kijken en daarmee aan de slag te gaan om weer helderheid voor jezelf te creëren.

Hieronder een aantal voorbeelden van situaties die voor mensen aanleiding zijn om een beroep op me te doen. Daarbij kan het dus gaan over keuzes m.b.t het vervolg van je loopbaan maar ook over een specifieke situatie in je werk zoals een arbeidsconflict, beëindiging van je contract, outplacement etc.

Ik ben aan het nadenken over wat een goede volgende stap voor mij zou zijn.

Wil ik binnen dit bedrijf blijven en zo ja, wat voor functie zou dan geschikt voor mij zijn. Wil ik misschien gaan leiding geven of me juist meer gaan specialiseren? Of is het misschien toch beter naar een ander bedrijf of zelfs naar een andere branche over te stappen? Ik vind het echt lastig en daardoor blijf ik nu als het ware “hangen” in mijn huidige functie.

Ik haal totaal geen inspiratie en voldoening uit mijn werk.

Het werk gaat op zich best goed, salaris is eigenlijk wel ok maar echt “ geïnspireerd” raak ik er niet van.  Steeds vaker komt de vraag naar boven “ waar doe ik het voor” en “draag ik nou ergens aan bij”. Ik denk er  over na om iets totaal anders te gaan doen maar wat dat dan precies moet zijn, weet ik ook niet.

Ik presteer onvoldoende in mijn huidige functie.

Ik vraag me af of mijn huidige functie eigenlijk wel goed bij me past. Mijn beoordeling was niet echt goed en zelf merk ik ook dat het werk me niet makkelijk afgaat en ook veel energie kost. Ik weet niet precies waar het aan ligt maar ben bang dat als dit zo doorgaat ik mijn baan ga verliezen of dat ik richting een burn-out ga. Kan ik beter nu een andere baan gaan zoeken en zo ja wat, of toch proberen hier het beste van te maken?

Ik ben op zoek naar een nieuwe baan als gevolg van een reorganisatie of onoplosbaar conflict met mijn werkgever.

Het ziet er naar uit dat er een vaststellingsovereenkomst gesloten gaat worden waarmee er een eind gaat komen aan deze baan bij deze werkgever. Maar hoe zorg ik er ervoor dat ik een baan èn werkgever vind die bij me past zodat ik helemaal uit de verf ga komen? Er is me gelukkig wel een outplacement traject aangeboden om me hierin bij te staan.

Ik vind het lastig een gezonde life-work balance te vinden.

Mijn werk en loopbaan vind ik heel belangrijk maar ik wil ook tijd besteden aan mijn gezin, vrienden, sport etc. Het wordt steeds moeilijker daarin een goed evenwicht te vinden.
Als gevolg hiervan ervaar ik stress en krijg ik ook allerlei lichamelijke klachen.

 

Heb jij zelf ook iets in je werk of loopbaan waar je wel wat hulp gebruiken kan, neem dan contact met me op. Ik bel je zo snel mogelijk, kan ook s ’avonds als dat je voorkeur heeft. Geef in je mail alvast kort aan wat er speelt en wanneer ik je het beste kan bellen.